Individuele begeleiding

& kortdurend verblijf

Ambulante begeleiding

Het (her) vinden van je aandacht, balans en compassie. Kom weer in contact met jezelf en de ander. Verminder depressieve gevoelens of angst. Kom erachter wat je obstakels zijn die je tegen houden om van het leven, jezelf, je partner, je kind te genieten. Om vervolgens die obstakels uit de weg te ruimen. Geen mens, groot, klein, jong of oud is hetzelfde. Iedereen heeft andere behoeftes en iedereen neemt anders op. Vandaar dat ik werk met MNOP oefeningen die op een speelse manier op de persoon of personen gericht gedaan worden. Op maat gemaakt dus!

Systeembegeleiding

Systeem, achtergrond en situatie van gezinnen zijn vaak zeer complex en er zijn veel omstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden.

Ieder lid van het gezin wordt begeleid om in een positieve ontwikkeling mee te gaan en daarnaast hoe zij deze positieve ontwikkeling kunnen behouden en integreren in het dagelijks leven. Dit is een zeer moeilijk proces. Soms jarenlang hebben leden van het gezin alleen negatief gedrag van elkaar of binnen het gezin gezien, daar was moeilijk mee om te gaan en nu moet ieder voor zich en met elkaar geleerd worden dat ander gedrag en een andere overlevingsstrategie in het voordeel van de individu en het gezin kan zijn. Pas dan kan er een positieve wending komen in de relatie tussen ieder afzonderlijk lid van het systeem. Vertrouwen zal weer opgebouwd moeten worden.

Leden van het systeem zijn vaak gewend door alle negatieve gebeurtenissen om te overleven in plaats van te leven. Zij hebben daardoor grenzen verlegd om de situatie aan te kunnen. Eigen normen en waarden kunnen daardoor vervaagd zijn. Doel is om iedereen weer op een gezonde manier nader tot elkaar te laten komen door te leren alle gebeurtenissen en de bijbehorende gevolgen en gevoelens eerlijk en open te bespreken.

Kortdurend verblijf en leefgroep Capelle aan den IJssel.

In Capelle aan den IJssel gelegen aan het Schollebos heeft Diga-Nos een zeer kleine leefgroep voor jongeren, die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Doorgaans hebben deze jongeren eerst het Ervarend Leren Programma van TELL-US in Portugal doorlopen. Tevens bestaat de mogelijkheid tot kortdurend verblijf, zowel in Nederland als in Portugal. Neem contact op indien u nadere informatie wenst.